גריל גז או פחמים – מה יותר טעים?
למרות שכולנו יודעים כי על דברים כמו טעם וריח אין מה להתווכח, עדיין עולות ונשאלות לא פעם שאלות שכאלו. אז מה באמת כדאי יותר? ומה יהיה טעים יותר? גריל גז או פחמים? למעשה ניתן להבחין בהבדלים לא מעטים בין גריל גז לפחמים או גם מעשנות – וזה לא רק עניין של טעם.
הנוסטלגיה והטעם האמתי של גריל פחמים
אמנם עבור רבים מאתנו גריל גז מביא עמו בשורה של הקלה וחידוש. כי הוא מאפשר לנו לצלות את הבשר ולהכין אותו בלי לעמוד סביבו ולנפנף, כפי שעשינו בעבר לפני שהגיחו לאוויר העולם החידושים הנוכחיים. אבל עבור רבים מאתנו הטעם המקורי והאותנטי הוא רק כאשר צולים את הבשר על גחלים של ממש. כל השאר – חיקויים.
ומה בדבר הבריאות?
אבל יש לציין כי גם להיבט הבריאותי יש מה לומר בעניין. וכל כך למה? כיוון שצלייה באש מביאה את הבשר לטמפרטורות גבוהות, והחשיפה לפחמים בהחלט מספחת לבשר חומרים מזיקים שלא ממש תורמים לבריאות שלנו. כמובן שתופעת אלו לא קיימות כאשר מדובר בצלייה על גריל גז.
קלות ונוחות השימוש
הדלקת הפחמים זו משימה מורכבת בהחלט. לא קל להצית את האש ולהצליח לפזר אותה על פני הפחמים בצורה אחידה. לנפנף ולוודא כי הנה הגיע הרגע להניח את הבשר על הרשת. וגם לאחר הצלייה העבודה עוד לא נגמרה… כיבוי הפחמים זו גם משימה של ממש שחשוב לבצע אותה באחריות ובביטחון. לא פלא שעבור אנשים רבים גריל הגז מביא בשורה של הקלה. כי אם אפשר לצלות את הבשר בלי להתעסק סביב הפחמים והנפנוף, מה טוב מזה?
מה נכון לכם?
אז אם אתם מתלבטים מה כדאי לכם לבחור, עליכם לשים לב שאין כאן החלטה גורפת כי אם נטייה אישית ובחירה אינדיבידואלית. נמשכים לאותנטי ולמקורי? מוכנים לעבוד קשה כדי לחרוך את הבשר על הגחלים? גריל גז לא מתאים לכם. אבל אם אתם מחפשים להפוך את תהליך הצלייה לקל יותר מסתבר כי גריל גז כמו קולמן רבולושן 3 יענה על הצורך שלכם.