מה מייחד את המטבח הגרוזיני?

מה מייחד את המטבח הגרוזיני?

המטבח הגאורגי או כמו שהישראלים אוהבים לכנותו – הגרוזיני, מאופיין בעושר בלתי נגמר של בגבינות, בשרים, שומן, ירקות, תבלינים, בצקים ומאפים. שולחן הסעודה הגרוזיני עשיר במנות, בצבעים וריחות טובים, בדיוק כמו שאנו, הישראלים אוהבים.

מי אמר טבעי ולא קיבל?

במטבח הגרוזיני חומרי גלם טבעיים וטריים הם הבסיס לטעם הייחודי של המאכלים, וכן הטכניקות המקוריות לבישול ואפיה הן אלה שעושות את ההבדל בטעם, וגורמות לחוויה הקולינרית שבמנות הגרוזיניות להיות קרנבל אחד גדול בתוך הפה.

חומרי הגלם ששולטים במטבח

אגוזים על כל סוגיהם בכלל ואגוזי מלך בפרט תופסים מקום של כבוד ברוב רובם של המתכונים, תוכלו גם למצוא מגוון ירקות ופירות כדוגמת חצילים, שזיפים, שעועית ורימונים. התיבלון גם הוא מורגש כמעט בכל מנה גרוזינית. התבלינים העיקריים ועשבי תיבול שתוכלו למצוא אצל כל בשלנית גרוזינית אסלית הם: כוסברה, טרגון, בזיליקום, שמיר, פטרוזיליה, וזעפרן.

לחם ויין

שני המרכיבים הבסיסיים והחשובים ביותר בשולחן הסעודה הגאורגית הם לא אחרים מאשר הלחם המסורתי והיין הגאורגי המשובח.

הלחם הגיאורגי, אהוב במיוחד על הישראלים ומגיע בשתי צורות עיקריות: ‏

שותי-לחם אישי מוארך העשוי מחיטה מלאה ומעוצב בצורה מסורתית המזכירה בנראותה סירת קנו. השותי מזכיר מאוד בטעמו את הפיתה העיראקית המוכרת והאהובה. אופן הכנתו המסורתית היא בתנור גרוזיני ייחודי בשם תורנה, כאשר מצמדים את הבצק את החלק העליון של התנור.

הלוואשי -לחם עגול ודק הידוע במטבח הקווקזי, הלחם נאפה על צד אחד בלבד. בצק הלוואשי העגול נאפה גם הוא בתנור המסורתי הגרוזיני, כך שהוא מוצמד לצידו הפנימי של התורנה. תוכלו גם אותו למצוא במסעדות מומלצות שמגישות אוכל גרוזיני.

היין הגאורגי נושא על תוויתו תו היסטורי ייחודי ועתיק יומין. על פיו ועל פי ממצאים ארכאולוגיים שנמצאו בגרוזיה, ארכאולוגיים מומחים מתארכים את זמן תחילת ייצור משקה האלים בגרוזיה לשנת 5000 לפני הספירה. על פי הממצאים הזנים ושיטות הייצור של היין הגאורגי הם עתיקים ביותר באיזור הקווקז . היין הגאורגי האופייני והנפוץ ביותר הוא יין חצי מתוק. היין מיוצר בשיטה עתיקת יומין בתוך כדי חרס ייעודיים. הכדים קבורים באדמה ובהם מתרחש תהליך תסיסת הענבים, הודות לתהליך ייחודי זה, היין מקבל ארומות ייחודיות לאדמה אשר מקפיצות את הדירוג הארומטי של היין.