בניית חדרי קירור – לשם מה זה נחוץ

לא מעט מקומות, בין אם מדובר במסעדות, חנויות מזון, מעבדות ומקומות אחרים בהם נדרשים לאחסן חפצים בקירור, אי אפשר להסתפק בהכרח במקררים או מקפיאים רגילים, לכן, נהוג לבנות שם חדרי קירור אשר מאפשרים לאחסן מוצרים גדולים, בכמויות גדולות.

בניית חדרי קירור זה תחום שהולך ומתפתח, אשר רק חברות ואנשי מקצוע מנוסים שמכירים את התחום, יכולים לבצע זאת. בדרך כלל מדובר על תהליך שמתבצע בעת בניית המבנה, למרות שניתן גם להסב חדרים קיימים לחדרי קירור בעזרת חומרים ואמצעים מתאימים.

לפני שנסביר כיצד זה מתבצע, צריך להבין לשם מה נהוג להתקין חדרים כאלה. הרבה פעמים יש צורך לאחסן מזון, תרופות, חומרים רפואיים, חומרים אחרים, באחסון עם טמפרטורות מאוד גבוהות. מאחר ומדובר על כמויות עצומות ומאחר ויש צורך שמערכת הקירור תעבוד כל הזמן בלי הפסקה, מוטב כבר להתקין חדר קירור ולא להסתמך, נניח, על מקרר או על מקפיא סטנדרטי. מה עוד שבמקרים רבים, בכלל הכמויות, הרי שאם אנחנו נחליט להסתפק במתקנים האלה, הרי שההוצאה הכספית על רכישתם תהיה עצומה (שכן נידרש ליותר מאחד).

בניית חדרי קירור מתבצעת על פי תכנון מוקדם ומדויק, הן בהתאם לגודל ואופי המבנה והן בהתאם לצרכים שלנו. כך למשל, אנחנו צריכים לוודא שהחדר יהיה גדול מספיק, הגישה אליו ובתוכו תהיה נוחה ופשוטה, החדר צריך להיות מבודד בצורה מספקת, וכן הוא צריך להיות בנוי באופן בטוח, זאת אומרת, שלא יהיה ניתן להינעל מבפנים, שיהיו בו מערכות שיאפשרו, במידת הצורך להפסיק את אופציית הקירור מבפנים ומבחוץ.

כמובן שתהליך הבנייה יתבצע, אך ורק אחרי תכנון מדויק של כל המבנה, אך ורק אחרי שאנחנו נוודא בדיוק מה אנחנו צריכים וכיצד אנחנו יכולים לבנות חדר כזה, באופן שיתאים למה שאנחנו מחפשים. חשוב שהראיה שלנו ארוכת טווח, שכן אנחנו נתקשה לבצע שינויים בעתיד, וזה לא יהיה חכם אם נבנה חדר קטן ובעתיד נגדיל אותו.

חשוב להדגיש עוד, שהחדר צריך להכיל ריהוט מתאים, על מנת שנוכל לאחסן את המוצרים השונים בצורה נוחה ומסודרת.

שירלי צדק

שירלי צדק

קניינית ומומחית לצרכנות וקנייה חכמה שתדאג שלא תבזבזו שקל אחד יותר ממה שאתם צריכים