איך לבחור שיש למטבח?
מטבח זהו אחד מהחדרים השימושים בבית, מרחב בו מבלים בבתים רבים במשך שעות רבות ולכן יש חשיבות לעיצוב שלו שיהיה יפה וגם פרקטי ואחד מהדברים הרלוונטיים זה נושא השיש במטבח.
מה החשיבות בבחירה של שיש למטבח
משום שהשיש מהווה משטח מאוד מרכזי במטבח, משטח אשר בעיקר מבשלים עליו זה יכול להיות חיתוך של סלטים, בשרים, רידוד בצקים לטובת מאפים ועוד, הוא אמור להיות בין היתר נוח לשימוש, נקי משום שהוא בא במגע עם מזון ואיננו רוצים שיהיה מזוהם וגם ישתלב כמובן עם המראה הכללי של המטבח ויהיה מעוצב, יפה ונעים, ולכן יש חשיבות לבחור את סוג משטח השיש בהתאם לצרכים הספציפיים של כל מטבח.
איזה סוגי שיש קיימים בשוק היום
אם בעבר המבחר של סוגי השיש היה מאוד מינימלי ומוגבל היום יש היצע ומגוון גדול של סוגי שיש, לכל סוג שיש יש יתרונות וחסרונות. בין הסוגים הנפוצים ביותר היום בשוק הישראלי אפשר למצוא:
-
- אבן קיסר.
- גרניט פורצלן.
- דקטון.
- שיש גרניט טבעי
מה הפרמטרים שכדאי לקחת בחשבון כאשר בוחרים שיש למטבח
בחירה של שיש למטבח צריכה לקחת בחשבון בעיקר מה יהיו עיקר השימושים במטבח. למשל משטח שאפשר להניח עליו כלים חמים באופן ישיר מבלי שיגרם נזק לעומת משטח שכדי שלא יגרם לו נזק יש להניח עליו משטח הגנה טרם הנחה של כלים חמים. סגנונות עיצוב, גוונים, צבעים ואחידות החומר ששונים בין מוצר טבעי למוצר סינטטי, כמובן שגם הנושא של תחזוקה שוטפת עד כמה היא פשוטה והאם צריך חומרים מיוחדים לניקוי, חידוש וטיפולים מיוחדים וגם נושא של עמידות החומר לכתמים, שריטות ושברים במידה ונופלים עליו חפצים ולא פחות חשוב זה נושא העלויות שגם כן משפיע על ההחלטה.